Rattenjager

Ik ben een gecertificeerde rattenjager met ontheffing van Faunabeheer en werk volgens het I.P.M. 2023 systeem

Ik schiet op ratten bij agrariƫrs en bedrijven maar ook bij particulieren in de Bommelerwaard en omgeving

Met ratten schieten bied ik een effectieve oplossing voor het bestrijden van ratten. Ik beschik over de juiste kennis en vaardigheden om rattenproblemen aan te pakken. Mijn aanpak is niet alleen effectief, maar ook veilig voor de natuur, zonder biociden. Ik handel snel en doeltreffend om ratten milieuvriendelijk uit je leefruimte te verwijderen.

Voor meer informatie en mogelijkheden bel:

Martin Smits 06 20436919

Sinds een wijziging van de Wet natuurbescherming in 2018 is het doden van ratten door middel van een perslucht geweer onder voorwaarden toegestaan. Hiervoor is altijd toestemming van de grondgebruiker nodig en is een ontheffing van de Provinciale Overheid verplicht.

Vanaf 2023 is is het gebruik van biociden alleen toegestaan voor bedrijven die gecertificeerd zijn. Smits Ongediertebestrijding is gecertificeerd en mag in noodsituaties biociden inzetten maar ik zal eerst met vallen, klemmen of een biologische bestrijding met de hond proberen. Op plaatsen waar grote overlast is en de mogelijkheid om te schieten kan ik schieten met een perslucht geweer met nachtzicht.

Meer over ratten

Bel ons