Kakkerlakken

Kakkerlakken hebben de reputatie vies en eng te zijn. De kruipende insecten planten zich snel voort, waardoor een paar kakkerlakken al snel een plaag kunnen worden. Voorkomen dat kakkerlakken jouw huis binnendringen is dan ook veruit het beste.

Smits  Ongediertebestrijding maakt gebruik van een kakkerlakken lokaas-gel. We minimaliseren het gebruik van insecticiden door deze gel te gebruiken op plaatsen waar kakkerlakken zich verbergen, er zijn weinig voorzorgsmaatregelen nodig. Eventueel aanwezige personen en huisdieren kunnen in de woning blijven tijdens de bestrijding van de kakkerlakken. We adviseren u wat u kunt doen om deze insecten te voorkomen en ook hoe ze minder makkelijk uw woning of bedrijf binnen komen. Als je 1 kakkerlak ontdekt dan zijn er al veel meer in huis, wacht niet met hulp

Kakkerlakken kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid, doordat ze eenvoudig bacteriën, schimmels en ziektekiemen verspreiden. Sommige mensen zijn allergisch voor stoffen die vrijkomen uit de uitwerpselen van kakkerlakken en uit dode beestjes. De insecten scheiden een onaangename, muskusachtige geur af. Kakkerlakken verspreiden zich snel; ze reizen bijvoorbeeld mee met bagage of tweedehands artikelen. Ze kunnen je huis binnenkomen via kieren, ventilatiekanalen of cv-leidingen. Vooral in flats is de verspreidingskans van de ene naar de andere woning groot. Kakkerlakken zijn plat, meestal lichtbruin en hebben lange voelsprieten. In 95 procent van de gevallen is de kakkerlak die jij thuis aantreft een ‘Duitse kakkerlak’. Dit insect wordt 1 à 2,5 cm groot en heeft twee zwarte strepen over zijn borstschild.

Kakkerlakken zijn ’s nachts actief. Ze zijn op zoek naar vochtig en zoet voedsel. Vinden ze dat niet, dan eten ze ook afval, huisstof, vetvlekken of zelfs textiel en papier. Overdag verschuilen kakkerlakken zich op warme donkere plekken, bij voorkeur achter de koelkast in de keuken. Daar kun je ook de sporen vinden die duiden op een kakkerlak bevolking: eierschalen, uitwerpselen (hele kleine zwarte stofjes) en afgevallen huid. Kakkerlakken kunnen weken leven op een beetje vet. .

We zijn binnen een paar uur bij u, als u belt. 0620436919

Terug

Bel ons