Bedwants

Smits Ongediertebestrijding helpt u snel van de bedwantsen af

Bel : 0620436919

Bedwantsen, of wandluis (eng; Bedbugs), zijn kleine beestjes die door je bed kruipen en leven van jouw bloed. Deze beestjes komen steeds vaker voor en zorgen voor jeukende rode bulten. Bedwantsen zijn kleine bruinkleurige parasitaire insecten van ongeveer 6 (4,5-9 mm)  mm groot. Ze leven voornamelijk in het donker en komen tevoorschijn als je slaapt. Daarom vind je ze vooral in en rondom je bed. Door hun ovaalvormige lichaam kruipen ze erg makkelijk tussen je lakens, je lattenbodem of in de spleten van je matras.Bedwantsen vermenigvuldigen zich snel. Ze komen vooral voor op plekken waar veel en afwisselend mensen bij elkaar komen. Denk maar aan hotels, slaapzalen en pensions of openbare plekken als bioscopen en treinen. Er wordt tegenwoordig ontzettend veel gereisd over de hele wereld. Hierdoor verspreidt ook de bedwants zich. Ze worden vanuit hotelkamers makkelijk meegenomen in koffers en kleding en komen zo op andere plekken.

Bedwantsen zijn heel kleine insecten die leven van bloed van mens en dier. Hun favoriete plek in huis is in en rond het bed. Door bijtwondjes ontstaan bultjes op de huid.Bedwantsen zijn insecten met 6 pootjes en een plat ovaal lijf. Jonge bedwantsen (nimfen) komen uit eitjes. Ze houden niet van licht. Hun kleur kan verschillen van wit tot roodbruin. De bedwants leeft van bloed van mensen en huisdieren. Hij dankt zijn naam aan zijn favoriete plek in huis: in en rond het bed. Bedwantsen zijn ’s avonds en ’s nachts actief. Vooral uitgeademde lucht en warmte trekken bedwantsen aan.

Een plaag van bedwantsen is te herkennen aan een donkere of zwarte verkleuring van de zoom van de matras. Dit komt door de uitwerpselen en de velletjes die bedwantsen afwerpen als ze groeien. Bedwantsen geven een aparte geur af: ze ruiken naar zoete amandel of koriander. Volgens sommige mensen ruiken ze naar vuile was. Bedwantsen brengen geen ziektes over. Ze veroorzaken wel kleine bijtwondjes (kleine rode vlekjes, kleine bultjes). De bultjes genezen na enkele weken vanzelf en laten geen littekens achter. Beten van bedwantsen kunt u krijgen als u ergens geslapen hebt waar bedwantsen zijn. Iedereen kan gebeten worden door bedwantsen. Mensen die veel reizen hebben meer kans op beten van bedwantsen.

Bel en wij komen zo snel mogelijk langs 0620436919

Terug

Bel ons